.

.

Olympiáda
bezpečné jízdy
KUK
Školní výlet
Olympiáda

V dubnu se uskuteční tradiční jarní sběr starého papíru.

Pro jednotlivé ročníky je vyčleněno na sběr vždy jedno odpoledne. Pokud vám termín nebude vyhovovat, domluvte se, prosím, individuálně s P. Pospíšilem  na tel. č. 775 310 273.

 

 

Termíny sběru:

1., 4. a 7.  r. v pondělí 15. 4.  od 14:30 hod. do 16:30 hod.

2., 5. a 8.  r. v úterý 16. 4. od 14:30 hod. do 16:30 hod.

3., 6. a 9.  r. ve středu 17. 4. od 14:30 hod. do 16:30 hod.

Ve čtvrtek 18. 4. od 7:00 hod. do 8:00 hod. pro třídy a po telefonické domluvě (viz výše).

Sběr probíhá v prostoru před kotelnou školy (u školní jídelny).

Sběr balte, prosím, do 5 kg balíčků. Při sběru pomáhají děti školy, těžší balíčky nemohou nosit. Zároveň můžete větší množství sběru odvézt během dubna do Kromeximu a do školy odevzdat třídním učitelům potvrzení.

Děkujeme, že sběrem podporujete aktivity dětí.

Organizace UNESCO společně s IMU (International Mathematical Union) vyhlašuje každý rok  na den 14. března MEZINÁRODNÍ DEN MATEMATIKY. Den byl vybrán proto, že datum v pořadí „měsíc, den“- tedy „3,14“ připomíná slavné Ludolfovo číslo π. Ten den si mohou přijít na své i fyzikové, protože je to den, kdy se narodil Albert Einstein (* 14. 3. 1879).

Žáci naší školy se připojili k této mezinárodní výzvě, řešili různé hlavolamy a rébusy, tedy úkoly nejen rozvíjející matematické dovednosti, ale také podporující logické myšlení a kreativitu. Cílem bylo spojit matematiku s radostí ze hry a zažít aspoň drobný úspěch.

Výslovnost řeckého písmene pí se v angličtině podobá výslovnosti slova pie (koláč), a proto je akce výzvou i pro šikovné cukráře. O originální překvapení v podobě dortu s matematickou tématikou se letos postarala třída 7. C.

Číst dál...

Přehlídka prostřednictvím tvořivé práce na interpretaci básní nebo prózy rozvíjí v dětech schopnost hlubšího porozumění textu, kultivaci mateřského jazyka a rozvoj komunikačních dovedností.

Dne 13. 3. 2024 se konalo oblastní kolo postupové přehlídky v uměleckém přednesu SVÁTEK POEZIE, které vyhlásilo město Kroměříž a ZUŠ Kroměříž. Naši základní školu Zachar reprezentovali vítězové školního kola na 1. stupni, které se konalo 15. února 2024. Žáci Karel Glozyga, Martin Jelínek, Karolína Milčáková, Marie Nepožitková, Ema Vyorálková, Jan Malý, Dita Wiedermannová, Leszek Przepiórka Čevela, prožili krásné dopoledne v prostorách DK Kroměříž.

Oceňuji nadání našich žáků, jejich zapálení pro recitaci, chuť i nadšení. Obzvlášť chci ocenit žáky, kteří uspěli i v oblastním kole recitační soutěže. V nepostupové 0. kategorii získal Karel Glozyga cenu poroty za přirozený projev. V 1. kategorii získaly 3. místo Ema Vyorálková a Marie Nepožitková a ve 2. kategorii s postupem do krajského kola se na 1. místě umístil Leszek Przepiórka Čevela. Vítězům blahopřejeme a Leszku P. Čevelovi přejeme hodně štěstí v krajském kole.

Ocenit je potřeba i snahu dětí z druhého stupně, i když se jim letos nepovedlo získat žádné oceněné místo.

Číst dál...

ZÁPIS

Do 2.B zavítali prarodiče dětí a přečetli jim pohádky svého dětství. Fotografie z milé akce najdete v naší fotogalerii.

Scroll to top