.

.

Olympiáda
bezpečné jízdy
KUK
Školní výlet
Olympiáda

Nedávno se naše žákyně Nela Chalupová zúčastnila už potřetí mistrovství republiky v OVOV. V kategorii dívek ročníku 2008 bylo 120 závodnic. Nelča udělala osobní rekord ve skoku dalekém. Po prvním dnu byla na 58. místě. Následující den měla jasný cíl a to být do 50. místa. Po slabším výkonu na kriketovém míčku musela Nelča donánět bodové manko. Po srdnatém výkonu na driblinku se posunula výš, avšak o pouhých 6 bodů ji uteklo 50. místo. Na všech 10 disciplínách se vydala ze všech sil. Děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

Projekt na podporu zdravého životního stylu v České republice. Zahrnuje osvětovou kampaň, vlastní sportovní aktivity Českého olympijského výboru a spolupráci s existujícími sportovními podniky. Projekt vznikl za podpory Mezinárodního olympijského výboru, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva zdravotnictví, České televize a dalších partnerů. Ambasadory jsou osobnosti českého sportu například Tomáš Verner, Martina Sáblíková, volejbalistky Kiky A Maki, Vavřinec Hradílek, Ondřej Bank, Roman Šebrle a další. Naše škola je zapojena do Olympijského víceboje již druhým rokem. V loňském roce se do projektu v plném rozsahu zapojily více jak dvě třetiny žáků.

V kategorii škol se 301 – 450 žáky jsme se umístili na druhém místě ve Zlínském kraji. Děti plní 8 sportovních testů, které prověřují jejich pohybové schopnosti a dovednosti. Na konci roku dostávají vysvědčení se sportovní analýzou a porovnáním s jejich vrstevníky z celé republiky. Na stránkách http://www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj/ si mohou rodiče po zadání unikátního kódu dítěte vyhledat jeho výsledky a hodnocení naší školy. Kromě sportovních disciplín soutěží děti v takzvaných doplňkových úkolech. Tyto úkoly mají třeba výtvarná témata nebo se jedná o zapojení se do dobročinných aktivit nebo vytvoření videa nebo prezentace. Jako odměnu mohou získat sportovní náčiní, výtvarné pomůcky a body navíc do celkového hodnocení škol. Obrázky, které jsme v lednu zasílali, budou dokonce doprovázet naše reprezentanty na olympiádu do Ria de Janeiro.

Scroll to top