.

.

Olympiáda
bezpečné jízdy
KUK
Školní výlet
Olympiáda

O tom, že ekologie může být i zábava, jsme se my, deváťáci, přesvědčili během projektu s prvňáčky. Pro ty nejmenší jsme si na úterý 26.4. 2022 připravili pod vedením paní učitelky Kostelníčkové program zaměřený na ochranu přírody. Nápad na tento projekt jsme dostali v anglické konverzaci díky světovému projektu Earthshot Prize.

Na začátku projektového dne se od nás děti dozvěděly, proč je důležité přírodu chránit a jak se k ní správně chovat.

Následovala zábavná aktivita, při které se děti naučily, co do přírody patří a co ne, a to, co tam nepatří, třídily do ‘‘popelnic“ na recyklaci.

Poté jsme si společně s pomocí paní asistentky Bartoňové vyrobili vlastní strom z papíru. Na kmen z kartonu si prvňáčci s deváťáky nalepili papírové lístečky. Výsledný výtvor vypadal úplně úžasně.

Na závěr přišla hlavní náplň projektu – sázení stromku, který byl symbolicky předán od nás deváťáků prvňáčkům. Ti se budou po celou dobu svého studia na základní škole o tento stromek starat a následně ho zase předají další generaci prvňáčků. Výsadbu stromu, japonské okrasné třešně, zařídil pan zahradní architekt, kterému asistovali deváťáci.

Fotodokumentaci z naučného a zábavného projektu najdete zde.

 

Scroll to top