.

.

Olympiáda
bezpečné jízdy
KUK
Školní výlet
Olympiáda

Na ZŠ Zachar Kroměříž se dne 28.2.2024 konalo okresní kolo Soutěže v cizích jazycích – anglický jazyk.

Znalost cizího jazyka otevírá spoustu nových příležitostí a možností. Soutěžící, kteří na okresní kolo této soutěže každoročně na ZŠ Zachar přijíždí, si to plně uvědomují. Nejen, že je jejich jazyková vybavenost v angličtině na vysoké úrovni, většina z nich se navíc učí dva, tři, někteří i čtyři další jazyky.

Úroveň soutěže je již tradičně velmi vysoká. V kategorii II. A, která je určena žákům 8. a 9. ročníků, byly letos výkony soutěžících velmi vyrovnané.  Vítězkou se stala Agáta Hurdesová ze ZŠ Zachar Kroměříž. Agáta bude náš okres reprezentovat v krajském kole 4.4.2024 na ZŠ Vyhlídka ve Valašském Meziříčí.  Na místě druhém se umístila Martina Župková ze ZŠ Slovan a třetí místo patří Janě Šromotové ze ZŠ Oskol.

Pro žáky 6. a 7. tříd je určena kategorie I A. Tato nižší kategorie je pro mladší žáky nejen výbornou přípravou na vyšší kategorii, ale i úžasnou motivací pro další rozvíjení jejich talentu. Tato kategorie je nepostupová. Zde se stal vítězem Dominik Král ze ZŠ Zborovice. Druhé místo obsadila Anna Barot ze ZŠ Bratrství Čechů a Slováků z Bystřice pod Hostýnem a diplom za třetí místo si odnesl Ondřej Topič ze 3. ZŠ Holešov.

Všem vítězům blahopřejeme a děkujeme jim za vzornou reprezentaci jejich škol. Poděkování patří také jejich rodičům a pedagogům.

Scroll to top